5 tips om goedkoop op vakantie te gaan

2422
goedkoop-reizen

Wil jij ook goedkoop op vakantie gaan? Hoe vind je die spotgoedkope vluchten & die uitzonderlijke hotelaanbiedingen? Met deze 5 budget reistips wil ik je alvast op weg zetten!

1. Boek goedkope vliegtickets via zoekmachines

Momondo.be

Maak gebruik van een vliegticketzoekmachine die honderden ticketaanbieders met elkaar vergelijkt en de goedkoopste weergeeft. Zoek dus eerst je vlucht via deze zoekrobot alvorens direct bij de vliegmaatschappij te boeken. Een bekende vliegticketzoekmachine is bv. Momondo. Bekijk het gedetailleerd stappenplan om de goedkoopste vluchten via zoekmachines te vinden.

2. Stel een alert in voor je vliegtickets

Momondo vliegticketalarm

Hoe weet je nu of je vliegticket goedkoop is? Om dit te bepalen moet je voeling krijgen met de prijs door deze te volgen. Je kan een alarm instellen via de vliegticketzoekmachine die je een e-mail stuurt wanneer een vliegticket daalt of stijgt. Meer details vind je in de handleiding “vliegticketalarm instellen”.

3. Gebruik een hotelzoekmachine

hotelscombined
Hotelscombined.com

Net zoals bij vliegtickets is het belangrijk om verscheidene hotelaanbieders te vergelijken. Hotelscombined is naar onze mening de krachtigste zoekmachine die honderden hotelaanbieders vergelijkt waardoor je de laagste prijs voor een kamer vindt. Meer info vind je in het stappenplan “een goedkoop hotel boeken”.

4. Contacteer het hotel

Wanneer je een mooie hotelaanbieding hebt gevonden in de stap hierboven, kan je het hotel mailen of bellen om te vragen of zij dezelfde kamer nog goedkoper kunnen aanbieden. Op deze manier ontwijkt de hotelier de hoge commissie van de boekingssite en zal hij een deel hiervan in korting toekennen.

5. Ga op zoek naar hotel last minutes

Probeer indien mogelijk een hotelkamer te boeken die je kan annuleren. Ga enkele dagen voor vertrek nog eens op zoek naar hotels via de hotelzoekmachine. Hotels die niet volgeboekt zijn, zullen kamers goedkoper aanbieden om ze alsnog verhuurd te krijgen. Boek vervolgens deze goedkopere kamer en annuleer je oorspronkelijke kamer.