Hoe boek je een hotel aan de laagste prijs?

1239
tips-goedkoop-op-hotel
In deze korte handleiding geven we je graag enkele tips over hoe je de beste prijs kan bemachtigen voor overnachtingen op hotel.

1. Ga naar hotelscombined en vergelijk

Hotelscombined is een zoekmachine voor hotels die vele reisbureaus vergelijkt. Zo verkrijg je een goed overzicht waar je een kamer aan de laagste prijs kan vinden. Het stappenplan zal uitgelegd worden aan de hand van een voorbeeld. Bv. Je wilt graag een nacht (23/03-24/03) in Boedapest logeren. Hiervoor kan je best een hotelzoekmachine gebruiken zoals Hotelscombined en zoek je vervolgens op de gewenste data.
In dit voorbeeld zijn er 928 resultaten beschikbaar
Heb je interesse in een hotel (bv.  Eurostars Budapest Center)? Klik dan vervolgens op ‘vergelijk 17 websites’ waardoor je volgend overzicht krijgt.
Lijst met verschillende aanbieder Eurostart Budapest Center Hotel
Het is belangrijk om je niet blind te staren op het goedkoopste tarief. Bekijk meer details van verschillende aanbieders om zo de voorwaarden te vergelijken. Klik hiervoor op ‘zie aanbod’ per aanbieder. Soms kan het zijn dat er nog extra administratiekosten bijkomen of dat het ontbijt al dan niet is inbegrepen. Het eventueel gratis kunnen annuleren heeft ook een invloed op de prijs.

2. Hotel contacteren

Eens je enkele aanbieders hebt vergeleken en je de beste voorwaarden/prijs verhouding hebt gevonden, kan je het hotel persoonlijk contacteren (via e-mail of telefonisch). Je vraagt of het mogelijk is om eventueel een goedkopere prijs te verkrijgen dan wat jij gevonden hebt. Hotels betalen een grote marge indien jij niet rechtstreeks bij hen boekt. Daarom zullen de meeste hotels deze vraag positief beantwoorden. Indien je dit te veel moeite vindt, kan je alsnog direct online boeken en de tweede stap overslaan.