De goedkoopste dag om te vliegen

1380
goedkoopste-dag-vliegen
Goedkoopste dag om te vliegen

Op welke dag is vliegen het goedkoopst? Die vraag krijg ik regelmatig te horen. Daarom ben ik op onderzoek gegaan om te bepalen welke dag nu echt het goedkoopst is om het vliegtuig te nemen.

Er zijn twee belangrijke groepen consumenten die het vliegtuig nemen. Enerzijds heb je zakenmensen die regelmatig vliegen en anderzijds heb je de vakantiegangers en citytrippers.

Zakenmensen staan bekend om vooral in het begin van de week (zondag of maandag) te vertrekken naar hun werkbestemming. Meestal keren zij aan het eind van de werkweek (donderdag of vrijdag) terug.

Vakantiegangers en citytrippers hebben dan weer de voorkeur om in het weekend een reisje te plannen. Zij vertrekken dus het liefst op vrijdag (of zaterdag) en komen terug op een zondag (of maandag).

“NIET IN HET WEEKEND, MAAR WOENSDAG IS DE GOEDKOOPSTE DAG OM TE VLIEGEN”

Uit onderzoek blijkt dat op dinsdag & woensdag de vraag naar vliegtickets het laagste is. Omdat geen enkele luchtvaartmaatschappij graag met lege stoelen vliegt, laten ze hun prijzen dalen om hun vliegtuig toch nog gevuld te krijgen.

Vandaar zijn dinsdag & woensdag de goedkoopste dagen van de week om te vliegen! Bekijk zeker ook onze tips hoe je goedkope vliegtickets kan vinden (al dan niet op een dinsdag of woensdag).