Tips om goedkope vliegtickets te boeken

3474
Goedkoop vliegen
Met enkele simpele tips kan je al snel goedkope vluchten vinden en heel wat euro’s besparen. Vandaar geef ik enkele tips hoe je het best vliegtickets kan vergelijken.

1. Ga naar Kayak.nl

Ben je flexibel met je reisdata? Ga dan naar Kayak.nl en vul de gewenste data in om een overzicht te krijgen van de prijzen met vluchten tot 3 dagen voor/na je opgegeven data.
Zoek naar de goedkoopste vlucht door je gegevens in te vullen
Vervolgens verschijnt er overzicht met alle prijzen rond die periode. De goedkoopste vlucht is gemarkeerd in het donkergroen.
Overzicht flexibele data 11 april - 18 april van alle mogelijke vluchten

2. Ga naar Skyscanner

Ga naar Skyscanner om dieper op de gewenste data te zoeken om een goedkopere vlucht te vinden. Vanuit Skyscanner word je doorgestuurd naar een online reisagent of naar de website van de vliegmaatschappij (in dit voorbeeld Ryanair). Controleer voor je boekt op couponcodes. Veel reisagentschappen en vliegmaatschappijen gooien met kortingscodes.

Voorbeeldvlucht Ryanair 12/04 - 20/04 (In dit voorbeeld bekom je geen lagere prijs)

Uit onderzoek blijkt overigens dat de goedkoopste vliegtickets 5-7 weken voor de vlucht te boeken zijn. Dit is natuurlijk geen exacte wetenschap en kan dus van vlucht tot vlucht verschillen. Om te achterhalen wanneer een vliegticket nu echt goedkoop staat, raad ik je aan om een alert in te stellen.

 

Zoek je nog een hotel? Bekijk dan zeker de handleiding over hoe je goedkoop op hotel kan gaan.

Dit artikel bevat affiliate links. Hierdoor ontvangen wij een commissie van reisorganisaties wanneer jij een boeking maakt. Deze inkomsten hebben we nodig om de website te onderhouden en bannervrij te houden.