Zo boek je een vliegticket op de goedkoopste moment

2302
goedkoop-vliegen

Op welk moment kan je een vliegticket het goedkoopst boeken? Er gaan vele theorieën op welke dag het goedkoopst zou zijn om te boeken, maar dat geldt natuurlijk niet voor alle tickets. De beste manier om een vliegticket aan een goedkope prijs te boeken, is door de prijs van het ticket enkele dagen/weken te volgen om zo te achterhalen wanneer een ticket goedkoop staat. Gelukkig bestaan hiervoor hulpmiddelen zodat je niet telkens de prijs handmatig moet gaan opzoeken.

Momondo prijsalert alarm

Momondo is een zoekrobot die honderden vliegticketaanbieders vergelijkt en hierdoor de goedkoopst mogelijke vluchten kan weergeven. Daarnaast is het mogelijk om een prijsalert voor elke vlucht in te stellen. Wanneer de prijs daalt of stijgt, wordt er een e-mail gestuurd waardoor je meer voeling met de prijzen zal krijgen en dus beter kan inschatten wanneer het vliegticket goedkoop staat. Daarenboven geeft Momondo ook zelf advies door prijzen uit het verleden te vergelijken.

Stap 1: Ga naar Momondo

Momondo.be

Ga naar Momondo en vul je vluchtgegevens in (bv. Brussel-Kopenhagen: 25/08 – 27/08).

Stap 2: Activeer het Momondo prijsalert

Momondo.be

Links van de zoekresultaten kan je “Prijsalert” vinden dat standaard op ‘uit’ staat gevinkt. Vink dit aan om het prijsalert te activeren. Boven het prijsalert staat het boekingsadvies van Momondo, wat in dit geval een ‘perfect boekmoment’ lijkt.

Stap 3: Laat je e-mailadres achter

Momondo.be

Laat vervolgens je e-mailadres achter zodat de vliegticketzoekmachine je op de hoogte kan houden. Je ontvangt e-mails tot en met de vliegdatum. Indien je vroeger wenst uit te schrijven, kan dit altijd onderaan hun e-mails.

Dit artikel bevat affiliate links. Hierdoor ontvangen wij een commissie van reisorganisaties wanneer jij een boeking maakt. Deze inkomsten hebben we nodig om de website te onderhouden en bannervrij te houden.