8 budgetvriendelijke bezienswaardigheden in Rome die de moeite waard zijn

3626
bezienswaardigheden-rome-italie
8 bezienswaardigheden in Rome, Italië

De hoofdstad van Italië aangeduid als je volgende reisbestemming? Prima keuze, maar wat is er te doen in Rome? Een prachtig historisch centrum, een schat aan imposante bezienswaardigheden, pittoreske steegjes met allerlei aantrekkelijke boetiekjes en restaurants, de Italiaanse hoofdstad heeft het allemaal. Je budget is eerder aan de bescheiden kant? Check dan zeker onderstaande tips en bezoek 8 bezienswaardigheden in Rome zonder financiële broekscheuren!

1. Een kijk over alle bezienswaardigheden in Rome: Piazza Venezia

overzicht-alle-bezienswaardigheden-rome-Piazza-Venezia
Een kijk op alle bezienswaardigheden in Rome: Piazza Venezia

Op de Piazza Venezia, ook wel het Venetiëplein genoemd, vind je een enorm taartachtig gebouw terug. Het Vittorio Emmanuel II is een monument dat zeker je bezoek waard is. De meningen over dit pompeuze bouwwerk zijn sinds jaar en dag erg verdeeld. Impressionant of gewoonweg te opzichtig? Ga het zelf ontdekken. Beklim de trappen van dit gebouw en laat je overweldigen door één van de beste uitzichten over de stad. Het monument is elke dag geopend en de toegang is gratis!

2. Eén van de beroemdste fonteinen ter wereld: de Trevifontein

Beroemdste-fontein-rome-Trevifontein
De beroemdste fontein in Rome: Trevifontein

Je zal het wel merken wanneer je er rondstruint: Rome staat vol met fonteinen. De Trevifontein staat te boek als één van de beroemdste ter wereld en blijft een aanrader om te gaan bezichtigen. Bezoek ook zeker de Mozesfontein en de vele drinkfonteintjes. Sommigen zijn architecturale meesterwerkjes. Laat je omverblazen door hun schoonheid!

3. Het bekendste monument van Rome: Colosseum

Bekendste-monument-rome-Colloseum
Bekendste monument in Rome: Colloseum

Het Colosseum staat bekend als één van de zeven wereldwonderen en kan je dus niet links laten liggen bij je bezoek aan Rome. Dit voormalige amfitheater werd gebouwd door de oude Romeinen in opdracht van keizer Vespasianus. Enkele jaren terug heeft dit bouwwerk een grondige renovatie ondergaan waardoor het nu straalt als nooit tevoren. Van oktober tot maart is het Colosseum de eerste zondag van de maand gratis te bezoeken!

4. De grootste kerk ter wereld: Sint-Pietersbasiliek

kerk-sint-pietersbasiliek-rome
Prijs van vliegtickets per dag van Brussel Charleroi naar Wroclaw

In Vaticaanstad staat de grootste kerk ter wereld: La Basilica Papale di San Pietro, bij ons beter bekend als de Sint-Pietersbasiliek. Met haar prachtige renaissancistische karakter kom je bij het bezichtigen ogen te kort! Het is ook hier dat de paus zijn toespraken houdt op speciale gelegenheden zoals Kerstmis en Pasen. De kerk is gratis te bezoeken, maar hou rekening met lange wachtrijen. Voor een klein bedrag kan je ook een skip-the-lineticketje kopen.

5. Kerk met gigantische koepel in het centrum van Rome: Pantheon

monument-pantheon-rome
Kerk met gigantische koepel in het centrum van Rome: Pantheon

Bij je bezoek aan Rome mag je zeker het Pantheon niet overslaan. Deze gigantische kerk met koepel is zowel vanbinnen als vanbuiten prestigieus en indrukwekkend. Het is één van de langst bewaarde monumenten uit de Griekse oudheid! Er liggen ook een aantal belangrijke mensen begraven, zoals de eerste koning van Italië Victor Emmanuelle II. Het Pantheon is volledig gratis te bezoeken.

6. Aangename trekpleister bij goed weer: Borghese Tuinen

trekpleister-borghese-tuinen-rome
Aangename trekpleister bij goed weer in Rome: Borghese tuinen

Bij zonovergoten weer zijn de Borghese tuinen echt een aanrader. Dit beroemde en wondermooie stadspark bied je een memorabel uitzicht over de stad aan. Geef je ogen de kost want het staat er ook vol prestigieuze standbeelden en fonteinen. Zin in een iets actiefs? Ideaal, want het park is een perfecte plaats om te fietsen en te joggen. Je kan ook een bootje huren en naar de Aesculapios, een kleine tempel, varen om ‘m van dichtbij te gaan bewonderen. Vergeet je fototoestel niet!

7. Romeins festival tijdens de zomer: Estate Romana

castel-sant-angelo-estate-romana-jazz-concerten
Tijdens het Estate Romana festival in Rome worden er klassieke concerten georganiseerd in Castel Sant'Angelo

Reis je naar Rome in de zomerperiode? Prima, want ieder jaar is er van juni tot september het Estate Romana. Dit Romeins zomerfestival biedt alles wat je culturele hart zich kan wensen. Theatervoorstellingen, muziekconcerten, filmvertoningen en nog veel meer! De meeste activiteiten gaan door op grote pleinen, maar ook in de grotere parken die Rome rijk is. De meeste performances zijn gratis en ook bepaalde musea zijn in deze perioden kosteloos te bezoeken!

8. Verschillende bezienswaardigheden op een bijzondere plek: Forum Romanum

bezienswaardigheden-forum-romanum-rome
Verschillende bezienswaardigheden op een bijzondere plek: Forum Romanumin Rome

Het Forum Romanum was vroeger het bruisende centrum van Rome. Politieke beslissingen werden hier genomen en door de aanwezigheid van verschillende tempels gold deze plek ook als religieus toevluchtsoord. Er zijn verschillende bezienswaardigheden te vinden op het Forum: tempels, basilieken en triomfbogen in overvloed! Je kan deze bijzondere plek iedere dag gratis bezoeken!

Extra tip: Met de Roma Pass heb je gratis toegang tot twee musea of attracties. De overige musea en bezienswaardigheden kunnen bezocht worden met korting. Daarnaast kan je met de Roma Pass kosteloos gebruik maken van het openbaar vervoer voor enkele dagen!