Hoe krijg je gratis meer beenruimte in het vliegtuig?

1356
gratis-meer-beenruimte-vliegtuig
Gratis meer beenruimte in het vliegtuig

Je vliegt deze zomer met een low-cost vliegmaatschappij? Check dan snel onderstaande tips om je gratis comfortabel zitje met extra beenruimte te claimen! Fasten your seatbelt and enjoy!

Gratis zitje met meer beenruimte in het vliegtuig

De zitjes op de eerste rij van een vliegtuig worden altijd zeer gegeerd omwille van de extra beenruimte die je daarbij krijgt. Ook de emergency seats zijn om die reden populair. Wanneer je zo’n plek wil bemachtigen, betaal je daar wel vaak een meerprijs voor. Speciaal voor jou onderzocht ik of het mogelijk is om deze geliefde zitplaatsen toch zonder financiële toeslag te bekomen. De conclusie lijkt veelbelovend!

Uit het onderzoek (ondervraging van 400 personen) blijkt namelijk dat de kans groot is dat je één van bovenbeschreven zitjes krijgt toegewezen indien je laat (maar wel nog vóór de deadline) incheckt.

De reden hiervoor is dat vliegmaatschappijen zoals Ryanair tot op het laatste moment extra winst proberen te maken op hun zitjes in het vliegtuig. Wanneer je gratis incheckt, krijg je altijd dezelfde boodschap, namelijk dat er nóg een betere zitplaats beschikbaar is. Maar daar betaal je natuurlijk extra voor. Om die reden worden de stoeltjes op de eerste rij tot op het allerlaatste ogenblik beschikbaar gehouden. Wanneer je pas laat incheckt en er is nog zo’n geliefd zitje vrij, is de kans dus groot dat jij het toegewezen krijgt.

Een hele rij voor jou alleen

Geen zin in een snurkende of praatzieke buurman naast je in het vliegtuig? Laat inchecken is ook in dit geval de boodschap! Er worden zoveel mogelijk zitplaatsen naast elkaar vrijgehouden. Denk bijvoorbeeld aan een groepje mensen dat op het allerlaatste moment toch nog beslist bij te betalen om naast (bij) elkaar te zitten. Blijft een volledige rij ongereserveerd tot een paar uur voor de vlucht, dan is de kans groot dat jij met zo’n zitje gaat lopen als je laat incheckt.

Opmerking: Het gevoerde onderzoek heeft zich enkel gericht op low-cost vliegmaatschappijen waar je extra moet betalen wanneer je je stoel zelf wil kiezen