Goedkope treintickets naar Parijs met de low cost Thalys: vanaf €10

6311
goedkope-treintickets-naar-parijs

Een tripje gepland maar nog steeds op zoek naar goedkope treintickets naar Parijs? Dan is Izy echt iets voor jou! Deze lagekostentrein van Thalys neemt je al vanaf € 10 mee naar de stad van de liefde. Stap aan boord in Brussel, eet onderweg alvast een croissantje terwijl je naar wat Franse chansons luistert et voila: voor je het weet sta je in de bruisende hoofdstad van Frankrijk. Bon voyage!

Goedkope treintickets van Brussel naar Parijs (H & T)

Izy biedt verschillende prijscategorieën aan. Het bedrag wordt uiteraard mee bepaald door het type zitje dat je wenst. Een klapstoeltje komt dus goedkoper uit dan een zetel met extra beenruimte. Zoals vaak geldt hier ook: hoe vroeger je boekt, hoe minder je betaalt. Je bestelt je tickets dus best zo snel mogelijk. Bij Izy kunnen deze steeds tot 2 maanden voor vertrek gereserveerd worden.

Soorten tickets die Izy, de low cost thalys naar Parijs, aanbiedt
Soorten tickets die Izy, de low cost thalys naar Parijs, aanbiedt (bron: Izy.be, 02-01-2021)

Vanaf € 10 kan je al een klapstoeltje scoren. Het comfort is dan wel gering en daarom wordt deze optie niet aangeraden voor personen met een beperkte mobiliteit, kinderen jonger dan 12 jaar, zwangere personen en ouderen. Een standaardticket (2e klasse) is dan weer beschikbaar vanaf € 19 en bied jou al het basiscomfort voor een aangename reis. 

Mag het toch iets meer zijn? Dan is de standaard XL (1e klasse) ongetwijfeld geknipt voor jou! Bij deze formule beschik je over extra beenruime, een ruimere stoel met verstelbare zitting en een groter tafeltje. Deze tickets zijn te verkrijgen vanaf € 29. Kinderen jonger dan 12 jaar rijden steeds aan een verminderd tarief van € 10. Kinderen jonger dan 4 jaar reizen zelfs gratis op voorwaarde ze op schoot zitten. Vanaf een standaardticket kan je gebruikmaken van stopcontacten. Wifi (met beperkte surfsnelheid) is beschikbaar op de hele trein.

Welke bagage mag je meenemen op de low cost trein naar Parijs?

Bij elk Izy treinticket zijn steeds twee bagagetypes inbegrepen: 1 cabinebagage (max. 35 x 55 x 25 cm en 32 kg) en 1 handbagage (max. 27x36x15cm en 10 kg). Manden en kooien met huisdieren tot 55 x 30 x 30 cm, opgeplooide kinderwagens en vouwfietsen worden ook als handbagage aanvaard. Extra bagage kan altijd meegenomen worden tegen een meerkost. Dit betekent concreet dat je tijdens het maken van je reservatie online een supplement van € 10 betaalt. Dit is de meest voordelige optie want op het perron zelf betaal je hier namelijk € 30 voor! Deze surplus laat je trouwens ook toe om grotere voorwerpen zoals muziekinstrumenten of ski’s tot 2 meter lang mee te nemen.

Je trouwe viervoeter die niet in een kooi van 55 x 30 x 30 cm past, mag ook meereizen tegen een extra kost van € 15 (bij reservatie online) of € 35 (bij betaling op het perron zelf).  Blindgeleidehonden mogen steeds gratis mee.

Wat is het verschil tussen Thalys en Izy?

Wist je dat Izy dezelfde soort treinen gebruikt als Thalys? Waar zit dan het verschil? Izy is opgericht door Thalys om een nieuwe doelgroep aan te spreken. Doordat je minder betaalt, worden een aantal extra diensten geschrapt. Zo is er geen barvoertuig beschikbaar en kan je geboekte tickets niet wijzigen of annuleren. Verder zijn tickets enkel online aan te kopen via de website of app (tot een uur voor vertrek) en is er dagelijks maar één verbinding (vrijdag & zondag 2x per dag). Daarnaast rijdt Izy in Frankrijk over het gewone net waardoor deze een uur langer onderweg is dan zijn duurdere broertje.

In slechts 2u30 in het kloppende hart van Frankrijk

Treinen naar Parijs met Izy is een perfect alternatief voor de (veel) duurdere Thalys-treinen. Spaar tientallen euro’s uit zonder daarbij aan comfort in te boeten terwijl je verzekerd bent van een behouden reis! Met tal van betaalbare extra diensten en opties creëer je jouw eigen gepersonaliseerde treinrit. Parijs is bij Izy op slechts 2u30 verwijderd dus in no-time arriveer je in het kloppende hart van Frankrijk. Amusez-vous!

Izy.com: boek goedkope treintickets naar Parijs
Izy.com: boek goedkope treintickets naar Parijs (vanuit Brussel)
Zoek je nog een verblijf in Parijs? Vergelijk hotels op Trivago met bestemming Parijs.