Kerst citytrip: 5 leuke steden tijdens de kerstperiode

1910

De zomer hebben we al even uitgewuifd en binnenkort verwelkomen we terug koning winter. Om de donkere en koude dagen van wat licht en warmte te voorzien, is een bezoekje aan een gezellige kerstmarkt ideaal! Waarom zou je het niet eens doen in een andere stad? Hieronder staan 5 leuke steden voor een kerst citytrip (met budgetvriendelijke hotels & vervoer) opgelijst die het bezoeken waard zijn rond de feestperiode!

1. Een heus kerstparadijs met pittoreske kraampjes: Keulen

kerst-citytrip-keulen
Keulen, Duitsland

De oudste stad van Duitsland, Keulen, is het bezoeken meer dan waard. Laat je omverblazen door de majestueuze Dom. Vanaf de top van deze gotische kathedraal heb je een prachtig uitzicht over de stad. In Keulen is ook de Rheinseilbahn terug te vinden: een kabelbaan die je over de Rijn heen voert. Een unieke beleving! Architectuurfanaten kunnen hun ogen de kost geven bij een bezoek aan het stadshuis. Dit bouwwerk is afgewerkt met elementen uit de renaissance en bezit een toren die dateert uit de 15e eeuw. Zoetekauwen kunnen dan weer terecht in het Chocolademuseum.

Vanaf half november wordt de stad omgetoverd in een heus kerstparadijs: op verschillende pleinen worden er dan kerstmarkten georganiseerd. Daarnaast is de Dom voor de gelegenheid gedecoreerd met speciale verlichting. Deze kathedraal staat letterlijk te stralen rond de feestperiode. De kerstmarkt in Keulen is ook de ideale plek als je nog op zoek bent naar een gepast kerstgeschenk; er is sowieso iets te vinden bij één van de vele pittoreske kraampjes!

Aanbieders van kerstdeals naar Keulen:

2. Oudste kerstmarkt van Europa: Wenen

goedkope-kerst-citytrip-wenen
Wenen, Oostenrijk

Het prachtige Wenen moet je minstens 1 keer in je leven bezocht hebben. De hoofdstad van Oostenrijk is de thuisbasis van de VN én het politieke en economische epicentrum van het land. De vele statige gebouwen en pittoreske parken zorgen voor een elegante en smaakvolle uitstraling. Bovendien ademt deze stad cultuur. Wereldberoemde componisten zoals Mozart en Beethoven componeerden er hun vermaarde muziekstukken. Door de vele muziekmusea en opera’s blijft dat muzikale aura bewaard. Liefhebbers van architectuur mogen het Hundertwasserhaus zeker niet links laten liggen. Dit bouwwerk is vernoemd naar de architect die het ontwierp en spreekt door zijn onalledaagsheid steevast tot de verbeelding!

Rond de kerstperiode worden er op verschillende pleinen kerstmarkten georganiseerd. De Christkindlmarket is als oudste kerstmarkt in Europa het paradepaartje van Wenen. Struin langs de verschillende gezellige kraampjes terwijl je tussendoor van een heerlijk Oostenrijkse schnapps geniet. De bomen in het nabij gelegen park zijn versierd met lichtjes in de vorm van peperkoekenmannetjes en hartjes: de ideale setting voor een mooie vakantiefoto!

Aanbieders van kerstdeals naar Wenen:

3. Kerstshoppen, talrijke kerstmarkten en een groot Winter Wonderland: Londen

Londen, Engeland

Londen is en blijft een populaire plek voor een citytrip en terecht. Met wereldberoemde bezienswaardigheden zoals de Big Bang en London Eye, blijft de Engelse hoofdstad tot de verbeelding spreken. Met een boottochtje op de River Theems is de Tower Bridge in al haar glorie te aanschouwen: een echte aanrader! West End is de ideale plek buurt voor cultuurfanaten. Deze uitgaansbuurt bulkt namelijk van de vele verschillende bioscopen en theaters.

Ook de alom bekende Oxford Street mag je niet overslaan bij je bezoek aan deze bruisende stad. Deze winkelstraat wordt tijdens de kerstperiode gehuld in een oceaan van schitterende lichtjes en er worden overal kerstbomen neergezet. Hou zeker even halt bij Harrods: de etalages van dit warenhuis zijn gedurende de wintermaanden prachtig gedecoreerd. Stap ook eens binnen en ontmoet er de kerstman in vol ornaat!

Kerstmarkten worden steeds populairder en talrijker in Londen. Zo is er Winter Wonderland in Hyde park. Met een reuzenrad, een ijspiste en andere attracties een heuse beleving. Ook de kerstmarkt in de buurt van Londen Eye is een ware streling vooral je zintuigen. Deze stad heeft echt alles om je hart tijdens de koude wintermaanden te verwarmen.

Aanbieders van kerstdeals naar Londen:

 4. Een romantisch kerstsprookje dat tot leven komt: Maastricht

goedkope-kerst-citytrip-maastricht
Maastricht, Nederland

Maastricht bevindt zich in het hartje van het Nederlandse Limburg, net over de grens met België. Dit pittoreske stadje heeft het allemaal: oergezellige winkelstraten, indrukwekkende bezienswaardigheden en eetplaatsen waar Bourgondiërs zich meteen thuis voelen. Bovendien herbergt Maastricht een schat aan cultuur. Zo is er het Vrijthof: een prachtig plein in het midden van de stad, omgeven door talrijke historische gebouwen en musea. Daarnaast heb je door de vele culinaire delicatessenzaken ook de mogelijkheid om één van de vele lokale specialiteiten mee naar huis te nemen. Een ideaal souvenir aan deze plek!

In de wintermaanden trekt Maastricht haar feestjurk aan en wordt de stad nog gezelliger dan normaal. Met een schaatsbaan, een reuzenrad en prachtige kerstchalets waan je je in een romantisch kerstsprookje. Bovendien worden er voor jong en oud tal van evenementen georganiseerd. Je verlaat deze stad niet zonder goede herinneringen te hebben gemaakt!

Extra tip: bezoek ook het stadje Valkenburg, op slechts 15 min. rijden van Maastricht, voor een adembenemend kerstgevoel.

Aanbieders van kerstdeals naar Maastricht:

5. Een kerst citytrip met gezellige kerstmarkten: Lille/Rijsel

Lille, Frankrijk

Lille (of Rijsel) is door de jaren heen uitgegroeid tot een bruisende stad. Dankzij de vele pittoreske gevels straalt deze stad een onweerstaanbare charme uit. Bourgondiërs en kunstliefhebbers komen er aan hun trekken door de vele originele eetplekken en de talrijke musea. Door de 4 universiteiten die Lille rijk is, geniet deze Noord-Franse parel bovendien van een jeugdig aura én een dynamisch nachtleven.

Elk jaar opnieuw wordt de stad vanaf midden november omgetoverd in een heus sprookje. Een indrukwekkend reuzenrad, gezellige kerstkraampjes en sfeervolle kerstverlichting: het word je er op een gouden dienblad aangeboden. Geen zin om de auto uit de garage te halen? Perfect, want Lille is heel gemakkelijk te bereiken met de trein of bus!

Aanbieders van kerstdeals naar Lille: