Goedkope citytrips met Ryanair

1940
ryanair-goedkope-citytrips
Goedkoop vliegen met Ryanair

Vluchten voor € 10 en minder zijn geen uitzondering meer. Lowcostmaatschappijen zoals Ryanair, Easyjet, Transavia … concurreren erop los zodat je voor een tientje 2000 km kan reizen. Daardoor ben je vaak al enkele dagen op citytrip voor nog geen € 100. Een citytrip kost natuurlijk meer dan enkel de vlucht. Daarom geven we graag enkele tips om een goedkope citytrip te boeken.

Apart boeken of pakketreis?

Er bestaan reisbureaus zoals Bebsy die zowel een Ryanair vlucht als het hotel of appartement regelen. Hierdoor hoef je maar één keer je gegevens achter te laten en de reiswebsite doet al de rest. Bovendien kan je bij iemand terecht die Nederlands spreekt indien er iets misloopt. En of dit duurder is dan wanneer je vlucht en hotel apart zou boeken? Dat is helemaal niet zeker!

Doordat een reisbureau een partnership heeft met de hotels die het aanbiedt, kan het zijn dat dit reisbureau voordeligere prijzen verkrijgt. Deze lagere prijzen worden dan deels toegekend aan de klant.

Er is geen algemene regel wanneer een pakketvakantie duurder is dan apart te boeken. Daarom raad ik altijd aan om te vergelijken. Bekijk na de pakketreizen ook eens de vluchten en accommodaties apart. Voor vluchten kan je kijken op de website van Ryanair of Skyscanner. Een accommodatie kan je zoeken op Hotelscombined of Trivago. Op die manier kan je bepalen hoeveel vlucht en verblijf apart kosten.

Indien je apart boekt, is het zeker ook de moeite om websites met hoteldeals te bekijken. Boek je liever via Booking.com? Bekijk dan of er een kortingscode beschikbaar is.