Waarmee moet je rekening houden bij een reisverzekering?

1547

Tijdens het boeken van je vakantie is een reisverzekering allesbehalve een overbodige luxe. Het noodlot kan ook in het buitenland op elk moment toeslaan. Stel: je bagage raakt zoek op de luchthaven, je dure smartphone wordt gestolen terwijl je net even niet aan het opletten was of je wordt tijdens de laatste dag van je reis aangereden door een roekeloze autobestuurder. Het zijn vervelende gebeurtenissen die helaas al te vaak voorkomen.

Tijdens de voorbereiding van je reis hou je dus best rekening met deze risico’s. Gelukkig bestaan er tal van opties om je te beschermen tegen allerlei doemscenario’s. Better safe than sorry. Maar hoe vind je nu je weg in het enorme aanbod van reisverzekeringen waar je uit kan kiezen ? Om het je gemakkelijk te maken hebben wij hieronder de belangrijkste zaken op een rijtje gezet!

Betrouwbare reisverzekeraars

Om je te waarborgen tegen allerlei reisrisico’s kan je je wenden tot verschillende verzekeringsaanbieders.

Zo kan je bijvoorbeeld terecht bij Europe Assistance. Deze internationale hulpverleningsorganisatie behoort al jarenlang tot één van de toppers wat reisverzekeringen betreft! Vanaf € 6 heb je bij hen al een tijdelijke reisbijstand waardoor je zonder zorgen achterover kunt leunen nadat je vakantie geboekt is.
Ga je vaak op reis ? Dan kan je al voor € 55 een jaarlijkse reisverzekering afsluiten.
Op hun website vind je een helder overzicht van de verschillende formules waarop je intekenen kan.

Ook Allianz Global Assistance is één van de belangrijkste spelers op het gebied van reisbijstand. Deze organisatie staat garant voor verschillende aangepaste formules waarop je je snel en eenvoudig kunt abonneren. Op hun website kan je heel gemakkelijk met een paar muisklikken een gepersonaliseerde schatting maken van het bedrag van je reisverzekering! Er zijn formules van amper € 0,26 per dag die je tegen de meeste risico’s dekken.

Soorten reisverzekeringen

Er bestaan verschillende soorten reisverzekeringen. Wanneer je een keuze moet maken, is het daarom geen overbodige luxe om de verschillende formules uit te dokteren. Wij maakten voor jou al een samenvatting van de meest gebruikelijke opties!

Annulatieverzekering

Je wordt geveld door de griep de dag voor je moet vertrekken of je vertrek wordt verhinderd door overmacht? Geen nood. Wanneer je een annulatieverzekering bent aangegaan, worden je reiskosten (grotendeels) terugbetaald.

Reisongevallenverzekering

Je zou de eerste niet zijn die een been breekt tijdens een skireisje of die wordt aangereden op een druk kruispunt in het buitenland. Bij een reisongevallenverzekering hou je aan deze pechsituaties geen financiële kater over.

Bagageverzekering

Je zou de eerste niet zijn die een been breekt tijdens een skireisje of die wordt aangereden op een druk kruispunt in het buitenland. Bij een reisongevallenverzekering hou je aan deze pechsituaties geen financiële kater over.

Daar sta je mooi, zonder je bagage in het buitenland omdat er een fout is gebeurd op de luchthaven. Of bij aankomst op je vakantiebestemming merk je een paar beschadigingen op aan je spullen. Wanneer je een bagageverzekering bent aangegaan, kan je daarop een beroep doen om een financiële tussenkomst te bekomen.

Fietsverzekering

Ooit al gehoord van een fietsverzekering ? Het loont zeker de moeite om deze optie te overwegen wanneer je van plan bent om vaak te fietsen tijdens je reis. Je bent bij deze verzekering namelijk gewaarborgd tegen diefstal en schade én je hebt in sommige gebieden recht op pechbijstand.

Multirisicoverzekering

Deze verzekering is één van de meest complete formules waardoor je zowel vóór, tijdens als na de reis beschermd bent tegen allerlei onheilscenario’s! De multirisicoverzekering is onder meer een combinatie van een reisongevallenverzekering, een annulatieverzekering en een bagageverzekering.

Kredietkaart

Wist je dat er aan een kredietkaart, zoals een VISA- of MasterCard, vaak verzekeringen gekoppeld worden? Een reisongevallenverzekering is één van de meest gebruikelijke. Daarnaast heb je bij sommige kaarten ook nog een gratis bagageverzekering en/of een annulatieverzekering! Het spreekt voor zich dat je hier enkel van kan profiteren wanneer je je reis ook boekt en betaalt met je kredietkaart.

Mutualiteit

Verschillende mutualiteiten delen in de kosten wanneer je in het buitenland dringend medische zorgen nodig hebt. Een doktersbezoek, hospitalisatiekosten bij een dringende ziekenhuisopname en ook de vergoeding van bepaalde geneesmiddelen: de meeste ziekenfondsen komen je hierbij financieel tegemoet. Let wel , de mutualiteit dekt nooit het verlies van bagage en de schade aan een voertuig.

Een gouden tip is dus om zeker op voorhand te checken waartegen je reeds verzekerd bent door je kaart en mutualiteit zodat je zeker geen dubbele kosten maakt!

Dit artikel bevat affiliate links. Hierdoor ontvangen wij een commissie van reisorganisaties wanneer jij een boeking maakt. Deze inkomsten hebben we nodig om de website te onderhouden en bannervrij te houden.