38 Belgische reisblogs die het volgen waard zijn

3019
Belgische reisblog
38 Belgische reisbloggers
Belgische reisblogs schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond. Prachtige reisverhalen en -ervaringen kunnen je heel wat inspiratie geven voor je volgende trip. Wij volgen alvast onderstaande 38 geweldige Belgische reisbloggers die de moeite waard zijn.

1. Soms Ook Heimwee: visuele Belgische reisblog met adembenemende fotografie

reisblog-soms-ook-heimwee
Reisblog Soms Ook Heimwee
Soms Ook Heimwee is een visuele reisblog van de Belgische Yannick die zo veel mogelijk mensen wil overtuigen om er op uit te trekken. Met pakkende verhalen en adembenemende foto’s richt de blogger zich op de segmenten outdoor, avontuur, kamperen, low budget en soloreizen.

2. Dichtbij & ver weg: reisinspiratie- & foodblog

Dichtbijenverweg.be
Ben je op zoek naar reisinspiratie (zowel dichtbij als ver weg)? Dan kan je best eens een kijkje nemen op de reisblog Dichtbij & ver weg. Naast reisverhalen & reistips vind je ook heel wat bijdragen over eten & drinken.

3.Young Wild Free: reizen 'on a budget' met een overzicht van alle kosten

belgische-reisblog-young-free-wild
Reisblog Young Free WIld
Young Wild Free is de reisblog van Rani, een twentysomething uit België. Reizen is haar grote passie en het liefste doet ze dat zo goedkoop mogelijk. Ze houdt telkens alle kosten bij van haar reizen die ze deelt op haar blog. Naast haar inspirerende reisverhalen vind je er ook heel wat reistips.

4. Eskonpeupejer: reisblog van een gezin met 3 kinderen

nederlandstalige-reisblog-eskonpeupejer
Reisblog Eskonpeupejer.com
Eskonpeupejer (oftewel ‘est-ce qu’on peut payer?’) is de website van een gezin met 3 opgroeiende jongens. Met hun reisblog willen ze graag andere gezinnen inspireren om er ook op uit te trekken; met of zonder kinderen. Aan de hand van hun reiservaringen (ook zondagse daguitstappen) willen ze aantonen dat je niet altijd ver moet gaan om heel mooie parels te ontdekken. Tussen de meer dan 200 blogartikels kan je heel wat inspiratie opdoen!

5. Berts Goedkope Vliegtickets: website over goedkope vluchten

Berts Goedkope Vliegtickets: website over goedkope vluchten
Bertsgoedkopevliegtickets.be
Berts Goedkope Vliegtickets is zoals de naam al verklapt een website over goedkope vluchten. Indien je jou inschrijft op de nieuwsbrief van Bert, houdt hij je op de hoogte wanneer hij weer spotgoedkope vliegtickets vindt.

6. Checkoutsam: Belgische reisblogger die heel de wereld rondreist

reisblog checkoutsam
Checkoutsam.be
(Checkout)Sam is een Vlaamse reisblogger die voltijds bezig is met reizen. Deze ervaringen schrijft hij neer in reisverhalen en handige online reisgidsen. Reizen doet hij hoofdzakelijk met een backpack, al schuwt hij geen luxe.

7. Hetisdemerckx: reisblog over Afrika, Amerika, Europa & Azië

Reisblog Het is de Merckx
Hetisdemerckx.be
Hetisdemerckx is een reisblog met reisverhalen en -tips over Afrika, Amerika, Azië & Europa. Naast vele reiservaringen vind je heel wat foto’s en video’s op hun populair Instagram– & Youtubekanaal.

8. June: travelmagazine over reizen & eten

June: travelmagazine over reizen & eten
June.be
june. is een online travel magazine met heel wat artikels over reizen en eten. Met o.a. interviews, opiniestukken, columns en bijdragen van ambassadeurs geven ze je inspiratie voor je volgende trip.

9. Reisroutes: nooit meer verdwaald

Reisblog reisroutes
Reisblog Reisroute
Of je nu op vakantie bent in Amsterdam, Sicilië of New York: een perfect uitgestippelde wandeling kan een echte meerwaarde betekenen tijdens je reis! En wie zegt dat je daarvoor zou moeten betalen? Op hun reisblog biedt Reisroutes namelijk talrijke wandel-, fiets- en autoroutes aan die je gratis kan downloaden!

10. Living by the Sea: lifestyle & travelmagazine over Oostende

Reisblog Living by the sea
Livingbythesea.be
Living by the Sea is een lifestyle & travelmagazine met voornamelijk berichten over Oostende. Naast reistips krijg je een kijk in het leven van een Oostendse kustbewoner. Daarnaast wordt er ook ingezoomd op het freelanceleven van blogster Heidi.

11. Reisfanaten: blog over backpacken & gezinsvakanties

Reisblog reisfanaten
Reisfanaten.be
Reisfanaten.be is een blog van 4 reisfanaten die iedere vakantie grijpen om wereldervaringen op te doen. Zowel dichtbij huis als heel ver weg. Oorspronkelijk zijn zij gestart met verhalen over het backpacken maar dan stilaan geëvolueerd naar ervaringen over gezinsvakanties.

12. Reisgoesting: 9 bloggers delen hun foto's, reistips & reisverhalen

Reiswebsite reisgoesting
Reisgoesting.be
Reisgoesting.be is een reiswebsite met prachtige foto’s, reistips & reisverhalen. Een team van 9 bloggers & fotografen willen je inspireren en een duwtje geven dat je nodig hebt om je eigen pad te banen en de wereld te ontdekken.

13. Reismicrobe: reis- & mamablog

Reismicrobe: reis- & mamablog
Reismicrobe.be
Reismicrobe is een blog over het reizen met kleine kinderen en het moederschap. Met heel wat tips & tricks hoopt blogster Nies andere ouders te inspireren om samen met hun kinderen op reis te gaan. Er bestaan namelijk meer opties dan enkel vakantieparken of campings met kinderanimatie.

14. Tjoolaard: reizen met een hoek af

Reiswebsite Tjoolaard: reizen met een hoek af
Tjoolaard.be
Tjoolaard.be is een website over reizen met een hoek af waar de belevenis centraal staat. Niel ‘tjoolt’ graag doorheen Europa & verre locaties maar speelt ook graag toerist in eigen land. Op zijn blog lees je alles over zijn uitstapjes aangevuld met tips & reviews.

15. Travelchecker: reisblog met focus op gastronomie, wellness & comfort

Travelchecker: reisblog met focus op gastronomie, wellness & comfort
Travelchecker.be
Travelchecker is een reisblog voor levensgenieters die houden van gastronomie, wellness & comfort. In hun uitgeschreven reiservaringen ontdek je unieke plekjes dichtbij huis of verder weg. Ook de USA komt regelmatig aan bod.

16. Take me to Sweden: online reismagazine over Zweden

Take me to Sweden: online reismagazine over Zweden
Takemetosweden.be
Take me to Sweden is een Belgische online reismagazine over Stockholm en Zweden. Naast  praktische informatie en tips over bezienswaardigheden inspireert blogster Heidi je met verborgen pareltjes en hotspots. Alle plekjes die je op de website vindt zijn persoonlijk bezocht, ervaren en uitgetest.

17. Vetexbart: travelblog over België, Nederland & New York

Reiswebsite Vetexbart
Vetexbart.be
Vetexbart is de travelblog van globetrotter, schrijver en fotograaf Bart. Je vindt er ervaringen & tips over trips in België, Nederland & New York.

18. Travel Experience Live: Engelstalige blog van Belgische blogger Bram over (nationale) parken in Amerika

travel experience live blog
Blog Travel Experience Live
Travel Experience Live is een Engelstalige reisblog van Belgische blogger Bram, die al 5 jaar in de V.S. woont. Hij blogt al vele jaren over avontuurlijke reizen en focust nu voornamelijk op nationale parken in Amerika.

19. Ben goes places: Engelstalige reisblog van Belgische fotograaf Ben

Ben goes places: Engelstalige reisblog van Belgische fotograaf Ben
Reisblog Ben goes places
Ben goes places is de blog van de Belgische reisfotograaf Ben. Hij focust op unieke ervaringen voor avontuurlijke reizigers (met het nodige comfort). Bekijk zeker ook zijn Instagram (met meer dan 90 000 volgers) voor adembenemende foto’s. Kortom is het een leuke website die je te laat wegdromen op utopische locaties!

20. Reistebrij: een interessante brij aan reizen

belgische-nederlandstalige-reisblog-reistebrij
Reisblog Reistebrij
Reistebrij is een hele brij aan reizen: van verscholen plekjes dichtbij tot rugzakreizen in het verre Thailand. Naast de avontuurlijke reizen krijg je ook een blik op de plaatselijke natuur, eten en cultuur. Met meer dan 50 reizen doorheen 30 landen kan je er heel wat inspirerende topics terugvinden. Glenn, de bezieler van Rijstebrij, heeft bovendien een wekelijkse podcast over reizen. Zeker eens het luisteren waard!

21. Journal of Nomads: praktische reisinformatie over verre landen die bij velen onbekend is

Journal of Nomads: praktische reisinformatie over verre landen
Reisblog Journal of Nomads
Cynthia reist al meer dan 8 jaar voltijds de wereld rond. Haar verhalen en tips bundelt ze op de reiswebsite Journal of Nomads. Je vindt er uitgebreide verslagen van o.a. Kazachstan, Georgië, Kirgizië, Oezbekistan, … Telkens gaat ze op zoek naar de mooiste en beste plaatsen om trektocht te gaan, te gaan kamperen of kortweg te genieten van de schoonheid van de natuur. Jaarlijks organiseert Cynthia samen met een plaatselijke organisatie avontuurlijke groepsreizen en fotoworkshops naar landen die haar het meeste inspireerden.

22. Wapiti Travel: voordelig én toch in luxe reizen

Reisblog Wapiti: voordelig en luxueus reizen
Reisblog Wapiti: voordelig en luxueus reizen
Hou je van comfort en luxe, maar wil je niet veel uitgeven? Dan is Wapati, een travel hacking blog, zeker iets voor jou. Op de website vind je o.a. een hele startersgids boordevol tips om dat gratis glaasje champagne of de stoel met meer beenruimte te bemachtigen.

23. Tjapke op reis: inspiratie voor prachtige plaatsen in Europa

Tjapke op reis: inspiratie voor prachtige plaatsen in Europa
Reisblog Tjapke op reis
Tjapke op reis is de reisblog van de 24-jarige Tjapke, een levensgenieter die verslaafd is aan reizen. Met haar blog wilt ze je inspireren en kennis laten maken met prachtige plaatsen in Europa. Aangevuld met adembenemende foto’s is deze blog zeker een kijkje waard!

24. Captured by V: tips over soloreizen en een brok reisinspiratie

Reisblog Captured by V: tips over soloreizen en een brok reisinspiratie
Reisblog Captured by V
Op de Engelstalige reisblog Captured by V vind je de solo reisverhalen van de Belgische Valerie terug. Voornamelijk met foto’s wilt ze je mee laten reizen en dromen. Voor tips over soloreizen en een brok reisinspiratie ben je hier aan het juiste adres.

25. Travel Eat Enjoy Repeat: een mix van reizen, eten & fotografie

Reisblog Travel Eat Enjoy Repeat: een mix van reizen, eten & fotografie
Reisblog Travel Eat Enjoy Repeat
Hou je van lekker eten en reizen? Dan ben je bij Travel Eat Enjoy Repeat, een Belgische reis- en lifestyleblog, aan het juiste adres! Deze website zoomt in op een mix van travel, food en fotografie, en dit zowel voor plaatsen dichterbij huis als verder weg. De interessante reisverhalen worden versterkt door adembenemende foto’s.

26. The Venice Insider: reiswebsite over Venetië

The Venice Insider: reiswebsite over Venetië
Reisblog The Venice Insider
Ga je binnenkort naar Venetië? Bekijk dan zeker The Venice Insider. Deze Engelstalige reiswebsite van reisblogger Katia geeft heel wat tips over het Italiaanse eiland en laat je er verborgen pareltjes ontdekken.

27. Wanderlust Tourist: reis- en beautyblog in één

reis- en beautyblog WanderlustTTourist
Reis- en beautyblog WanderlustTTourist
Wanneer je geïnteresseerd bent in reizen én beauty, dan is Wanderlust Tourist echt iets voor jou! Door hun jarenlange ervaring bieden stichters Deborah en Maarten een schat van informatie en inspiratie aan op hun blog. Zo leer je aan de hand van hun recensies welke hotels het bezoeken absoluut waard zijn.

28. Trot Op: de minst informatieve reisblog van de lage landen

reisblog lage landen trot op
Reisblog Trot op
Wanneer je de website van Trot Op bezoekt, open je eigenlijk een nieuwe wereld. Oprichter Jonathan Ramael laat je onder meer kennismaken met minder voor de hand liggende bestemmingen en dat allemaal op een amusante en verfrissende wijze! Geen clichéverhalen of overbodige informatie, wel tonnen inspiratie en straight to the point facts!

29. Wannderful: lange vakanties, onweerstaanbare citytrips en boeiende expo’s

Reisblog Wannderful: lange vakanties, onweerstaanbare citytrips en boeiende expo’s
Reisblog Wannderful
Wannderful neemt je mee op een unieke ontdekkingstocht van prachtige bestemmingen, intrigerende expo’s en andere niet te missen hotspots. Struin doorheen de website en laat je zintuigen prikkelen. Inspiratie verzekerd!

30. Roadtrippers of the sun: voor iedereen wat wils

reisblog Roadtrippers of the Sun
Reisblog Roadtrippers of the Sun
Een geboren avonturier of toch eerder een ontspannende vakantie met veel comfort? Dan is Roadtrippers Of The Sun echt op jouw lijf geschreven. Op hun blog publiceren oprichters Sigrid en Bryan met onbegrensde reisliefde tal van artikels en tips voor allerhande reizen in de meest uiteenlopende genres. Bovendien zijn er op de website gratis reisgidsen te downloaden!

31. Sneeuwzeker: sublieme sneeuwpret

reisblog sneeuwzeker
Reisblog Sneeuwzeker
Voor de meest witte reisreportages moet je bij Sneeuwzeker zijn. Deze website staat bovendien ook nog eens bol van nieuwtjes uit de Alpen en voorziet je bovendien van handige tips en tricks wanneer je een skivakantie wil plannen. Liefhebbers van wintersport weten waarheen!

32. Social Around The World: inspiratie van een übersociale reisfanaat!

Reisblog-Social-Around-The-World
Reisblog Social Around The World
Omdat mensen, reizen en social media tot zijn 3 grote passies behoren, liet oprichter Bjorn Troch ze samenvloeien op z’n Engelstalige blog Social Around The World. Reisgidsen en Google worden genegeerd: elke reis die hij maakt wordt namelijk bepaald door de mensen die hij er ter plaatse ontmoet én via zijn volgers op social media. Het resultaat? Authentieke en fascinerende reisreportages!

33. Wonderful Wanderings: een helpende hand bij het plannen van je vakantie

Reisblog Wonderful Wanderings: een helpende hand bij het plannen van je vakantie
Reisblog Wonderful Wanderings
Ben jij steevast een kip die zonder kop rondrent wanneer je een reis wil voorbereiden en weet je nooit waar te beginnen? Geen nood, Wonderful Wanderings schenkt je een dankbaar kompas in de vaak onoverzichtelijke jungle van hotels, vluchten en excursies. Met handige to-dolijstjes en vrachtwagens vol praktische informatie is een vlekkeloze vakantie geen utopie meer!

34. Better Travel Together: reis met je liefste met een hart voor je bankrekening

reisblog-better-travel-together
Reisblog Better Travel Together
Oprichters Katrien en Yentl bezochten tot dusver net geen 50 landen zonder daarbij in het rood te gaan.  Ja, het is wel degelijk mogelijk om een kwaliteitsvolle, romantische én betaalbare reis te ondernemen met je liefste. Geef je ogen de kost op hun Engelstalige blog Better Travel Together en laat je inspireren!

35. Latcho Drom: Vlaamse in het Amerikaanse New York

Reisblog Latcho Drom
Reisblog Latcho Drom
Oprichtster Davina van Latcho Drom is geboren in Vlaanderen, reisde in het verleden naar landen zoals Canada en Australië en woont sinds een aantal jaar in Amerika. Voer genoeg dus voor een imponerende blog vol met boeiende artikels!

36. WordWideWendy: reisagent A.K.A reisblogger

Reisblog Worldwidewendy
Reisblog Worldwidewendy
Als zelfverklaarde levensgenieter met een immense passie voor reizen, ben je goed in de handen van reisagent Wendy. Met goudeerlijke recensies, praktische informatie en zinsstrelende foto’s is haar blog Worldwidewendy een niet te missen must wanneer je op zoek bent naar leuke ideetjes en handige tips voor je vakantie!

37. Dingenzoekers: de ideale vakantiebestemming voor groot en klein

Reisblog Dingenzoekers
Reisblog Dingenzoekers
Een vakantie die op maat is gesneden voor zowel jezelf als je kinderen? Surf dan als de bliksem naar de blog van Dingenzoekers! De oprichters nemen je mee op een ontdekkingsreis in binnen- en buitenland en tonen je de weg naar de meest kindvriendelijke hotels, restaurants en excursies.

38. De reis van je leven: op reizen staat geen leeftijd

Reisblog De reis van je leven
Reisblog De reis van je leven
Je reisinteresses hangen niet alleen af van je karakter, maar ook van je leeftijd. Degenen met al enkele decennia op de teller, kunnen terecht bij De reis van je leven. Verwacht geen artikels over avontuurlijke rugzakvakanties, maar wel veel humoristische tips voor een vakantie waar je in alle rust even een stapje terug kunt nemen.
Ken jij nog geweldige reisblogs? Laat het ons weten!