39 Belgische reisblogs die het volgen waard zijn

6494
Belgische reisblog
38 Belgische reisbloggers

Belgische reisblogs schieten tegenwoordig als paddenstoelen uit de grond. Prachtige reisverhalen en -ervaringen kunnen je heel wat inspiratie geven voor je volgende trip. Wij volgen alvast onderstaande 39 geweldige Belgische reisbloggers die de moeite waard zijn.

1. Soms Ook Heimwee: visuele Belgische reisblog met adembenemende fotografie

reisblog-soms-ook-heimwee
Reisblog Soms Ook Heimwee

Soms Ook Heimwee is een visuele reisblog van de Belg Yannick. Hij heeft er zijn levenstaak van gemaakt om zoveel mogelijk mensen te overtuigen om er eens op uit te trekken. Met pakkende verhalen en adembenemende foto’s richt deze blogger zich op de segmenten outdoor, avontuur, kamperen, low budget en soloreizen.

2. Dichtbij & ver weg: reisinspiratie- & foodblog

Dichtbijenverweg.be

Ben je op zoek naar reisinspiratie, zowel dichtbij als ver weg? Dan kan je best eens een kijkje nemen op de reisblog Dichtbij & ver weg. Naast een hele resem reisverhalen & reistips vind je er ook heel wat bijdragen over eten & drinken.

3.Young Wild Free: reizen 'on a budget' met een overzicht van alle kosten

belgische-reisblog-young-free-wild
Reisblog Young Free WIld

Young Wild Free is de reisblog van Rani, een vrolijke twentysomething uit België. Reizen is haar grote passie en het liefste doet ze dat zo goedkoop mogelijk. Ze houdt telkens alle kosten bij van haar reizen en deelt die vervolgens op haar blog. Naast haar inspirerende reisverhalen vind je er ook heel wat reistips terug.

4. Eskonpeupejer: reisblog van een gezin met 3 kinderen

nederlandstalige-reisblog-eskonpeupejer
Reisblog Eskonpeupejer.com

Eskonpeupejer (ofwel ‘est-ce qu’on peut payer?’) is de website van een dynamisch gezin met 3 opgroeiende jongens. Met hun reisblog willen ze graag andere gezinnen inspireren om er ook op uit te trekken; met of zonder kinderen. Aan de hand van hun reiservaringen (waaronder ook ook zondagse daguitstappen) willen ze aantonen dat je niet altijd ver moet gaan om beeldschone plekjes te ontdekken. Door de meer dan 200 blogartikels kan je hier heel wat inspiratie opdoen!

5. Berts Goedkope Vliegtickets: website over goedkope vluchten

Berts Goedkope Vliegtickets: website over goedkope vluchten
Bertsgoedkopevliegtickets.be

Berts Goedkope Vliegtickets is zoals de naam al verklapt een website over goedkope vluchten. Wanneer je je inschrijft op de nieuwsbrief van Bert, houdt hij je vervolgens op de hoogte wanneer hij weeral eens spotgoedkope vliegtickets vindt.

6. Checkoutsam: Belgische reisblogger die de hele wereld rondreist

reisblog checkoutsam
Checkoutsam.be

(Checkout)Sam is een Vlaamse reisblogger die zich voltijds met reizen bezighoudt. Zijn vele ervaringen schrijft hij neer in reisverhalen en handige online reisgidsen. Reizen doet hij hoofdzakelijk met een backpack, al schuwt hij zeker ook geen luxe.

7. Hetisdemerckx: reisblog over Afrika, Amerika, Europa & Azië

Reisblog Het is de Merckx
Hetisdemerckx.be

Hetisdemerckx is een reisblog met reisverhalen en reistips over Afrika, Amerika, Azië & Europa. Naast vele reiservaringen vind je ook een hele lading aan foto’s en video’s terug op het populaire Instagramprofiel & Youtubekanaal van deze blog.

8. june.: travelmagazine over reizen & eten

June: travelmagazine over reizen & eten
June.be

june. is een online travel magazine met heel wat artikels over reizen en eten. Met onder andere interviews, opiniestukken, columns en bijdragen van ambassadeurs word je hier steeds overladen met massa’s inspiratie voor je volgende trip.

9. Reisroutes: nooit meer verdwaald

Reisblog reisroutes
Reisblog Reisroute

Of je nu op vakantie bent in Amsterdam, Sicilië of New York: een perfect uitgestippelde wandeling kan een echte meerwaarde betekenen tijdens je verblijf! En wie zegt dat je daarvoor zou moeten betalen? Surf naar de blog Reisroutes en snuffel door de vele wandel-, fiets- en autoroutes die je gewoon gratis kan downloaden!

10. Living by the Sea: lifestyle & travelmagazine over Oostende

Reisblog Living by the sea
Livingbythesea.be

Living by the Sea is een lifestyle & travelmagazine met voornamelijk berichten over Oostende. Naast reistips krijg je hier ook een kijkje in het leven van een Oostendse kustbewoner. Daarnaast wordt er ook ingezoomd op het freelanceleven van blogster Heidi.

11. Reisfanaten: blog over backpacken & gezinsvakanties

Reisblog reisfanaten
Reisfanaten.be

Reisfanaten.be is een blog van 4 reisfanaten die iedere mogelijke vakantie aangrijpen om unieke ervaringen op te doen. Dit doen ze zowel dichtbij huis als heel ver weg. Oorspronkelijk schreef dit kwartet vooral verhalen over het backpacken maar dat is vervolgens stilaan geëvolueerd naar ervaringen over gezinsvakanties.

12. Reisgoesting: 9 bloggers delen hun foto's, reistips & reisverhalen

Reiswebsite reisgoesting
Reisgoesting.be

Reisgoesting.be is een reiswebsite met een indrukwekkende collectie van intrigerende foto’s, reistips & reisverhalen. Een team van 9 bloggers & fotografen willen je telkens opnieuw inspireren en het duwtje geven dat je nodig hebt om op een vlotte manier je persoonlijke reis uit te stippelen. 

13. Reismicrobe: reis- & mamablog

Reismicrobe: reis- & mamablog
Reismicrobe.be

Reismicrobe is een blog over het moederschap en het reizen met kleine kinderen. Met een fascinerende lawine aan tips & tricks hoopt blogster Nies andere ouders te inspireren om samen met hun kinderen op reis te gaan. Er zijn ten slotte veel meer opties dan enkel vakantieparken of campings met kinderanimatie.

14. Tjoolaard: reizen met een hoek af

Reiswebsite Tjoolaard: reizen met een hoek af
Tjoolaard.be

Tjoolaard.be is een website over reizen met een hoek af waar de belevenis centraal staat. Niel ‘tjoolt’ naar eigen zeggen graag doorheen Europa en daarbuiten maar speelt ook graag toerist in eigen land. Op zijn website lees je alles over zijn uitstapjes, volledig aangevuld met massa’s tips & reviews.

15. Travelchecker: reisblog met focus op gastronomie, wellness & comfort

Travelchecker: reisblog met focus op gastronomie, wellness & comfort
Travelchecker.be

Travelchecker is een reisblog voor rasechte levensgenieters die verliefd zijn op gastronomie, wellness & comfort. Door de uitgebreid beschreven reiservaringen ontdek je hier tal van unieke plekjes, zowel dichtbij huis als verder weg. Ook de USA komt regelmatig aan bod op deze blog.

16. Take me to Sweden: online reismagazine over Zweden

Take me to Sweden: online reismagazine over Zweden
Takemetosweden.be

Take me to Sweden is een Belgisch online reismagazine over het intrigerende Zweden. Naast praktische informatie en tips over bezienswaardigheden, inspireert blogster Heidi je ook door je kennis te laten maken met heel wat verborgen pareltjes. Ook de hotspots komen uitgebreid aan bod op deze blog. Alle beschreven plekjes zijn persoonlijk bezocht, ervaren en uitgetest.

17. Vetexbart: travelblog over binnen- en buitenlandse bestemmingen

Reiswebsite Vetexbart
Vetexbart.be

Vetexbart is de travelblog van globetrotter, schrijver en fotograaf Bart. Je vindt er tal van ervaringen & tips terug over verschillende reisbestemmingen in binnen- en buitenland. Of je nu van plan bent om een citytrip te doen of om het wat verder van huis te zoeken: op deze blog zit je sowieso goed!

18. Travel Experience Live: Engelstalige blog van Belgische blogger Bram over (nationale) parken in Amerika

travel experience live blog
Blog Travel Experience Live

Travel Experience Live is een Engelstalige reisblog van de Belgische blogger Bram, die al meer dan 5 jaar in de V.S. woont. Hij blogt al geruime tijd over avontuurlijke reizen en focust tegenwoordig op een brede selectie van nationale parken binnen Amerika.

19. Ben goes places: Engelstalige reisblog van Belgisch fotograaf Ben

Ben goes places: Engelstalige reisblog van Belgische fotograaf Ben
Reisblog Ben goes places

Ben goes places is de blog van Belgisch reisfotograaf Ben. Hij focust op unieke ervaringen voor avontuurlijke reizigers mét het nodige comfort. Bezoek zeker ook eens zijn populair profiel op Instagram en vergaap je aan de meest adembenemende foto’s om lekker weg te dromen bij al die utopische locaties!

20. Reistebrij: een interessante brij aan reizen

belgische-nederlandstalige-reisblog-reistebrij
Reisblog Reistebrij

Reistebrij overlaadt je met een hele… brij aan reizen: van verscholen plekjes dichtbij huis tot rugzakreizen hier ver vandaan. Naast avontuurlijk reisplezier krijg je hier ook een uitgebreide inkijk op de plaatselijke natuur, eten en cultuur. Glenn, de Vlaamse bezieler van Rijstebrij, heeft reeds meer dan 50 reizen in 30 landen op zijn teller. Zijn ervaringsdeskundigheid levert op zijn blog dus heel wat inspirerende topics op. Bovendien kan je hier wekelijks genieten van een heuse ‘reispodcast’. Zeker het checken waard!

21. Journal of Nomads: praktische reisinformatie over verre landen die bij velen onbekend is

Journal of Nomads: praktische reisinformatie over verre landen
Reisblog Journal of Nomads

De Belgische Cynthia reist al meer dan 8 jaar voltijds de wereld rond. Haar verhalen en tips bundelt ze op haar reiswebsite Journal of Nomads. Je vindt er uitgebreide verslagen van onder andere originele bestemmingen zoals Kazachstan en Georgië. Telkens weer gaat ze op zoek naar de mooiste plekjes om op trektocht te gaan. Leuk weetje: met een plaatselijke organisatie organiseert Cynthia jaarlijks avontuurlijke groepsreizen naar en fotoworkshops in landen die haar het meeste inspireerden.

22. Wapiti Travel: voordelig én toch in luxe reizen

Reisblog Wapiti: voordelig en luxueus reizen
Reisblog Wapiti: voordelig en luxueus reizen

Hou je van comfort en luxe, maar wil je liever niet veel uitgeven? Dan is Wapati, een travel hacking blog, zeker iets voor jou. Op deze website vind je onder meer een heuse startersgids, voorzien van boordevol tips om bijvoorbeeld een lekker gratis glaasje champagne te scoren  of dat passagierszitje met extra beenruimte te bemachtigen.

23. Tjapke op reis: inspiratie voor prachtige plekjes in Europa

Tjapke op reis: inspiratie voor prachtige plaatsen in Europa
Reisblog Tjapke op reis

Tjapke op reis is de reisblog van de 24-jarige Tjapke, een levensgenieter die verslaafd is aan reizen. Op haar website geeft ze jou tonnen inspiratie  door je onder meer kennis te laten maken met de meest prachtige plekjes binnen Europa. Door de vele adembenemende foto’s is deze blog zeker je aandacht waard!

24. Captured by V: tips over soloreizen en een heuse brok reisinspiratie

Reisblog Captured by V: tips over soloreizen en een brok reisinspiratie
Reisblog Captured by V

Op de Engelstalige reisblog Captured by V vind je de soloreis-verhalen van de Belgische Valerie terug. Voornamelijk met foto’s wilt ze je mee laten reizen en dromen. Voor gouden tips over soloreizen en een heuse brok aan reisinspiratie ben je hier aan het juiste adres.

25. Travel Eat Enjoy Repeat: een mix van reizen, eten & fotografie

Reisblog Travel Eat Enjoy Repeat: een mix van reizen, eten & fotografie
Reisblog Travel Eat Enjoy Repeat

Hou je van lekker eten en van reizen? Dan zit je goed bij Travel Eat Enjoy Repeat, een Belgische reis- en lifestyleblog. Deze website focust zich op een intrigerende mix van travel, food en fotografie, zowel dichtbij huis als verder weg. De vele interessante reisverhalen worden hier vergezeld van de meest sublieme foto’s!

26. The Venice Insider: reiswebsite over Venetië

The Venice Insider: reiswebsite over Venetië
Reisblog The Venice Insider

Is je volgende reisbestemming het altijd oogstrelende Venetië? Bekijk dan zeker The Venice Insider. Deze Engelstalige reiswebsite van reisblogger Katia schenkt je heel wat traveltips over dit romantische Italiaanse eiland en laat je er de verborgen pareltjes ontdekken.

27. Wanderlust Tourist: reis- en beautyblog in één

reis- en beautyblog WanderlustTTourist
Reis- en beautyblog WanderlustTTourist
Wanneer je geïnteresseerd bent in reizen én beauty, dan is Wanderlust Tourist echt iets voor jou! Door hun jarenlange ervaring bieden stichters Deborah en Maarten een schat van informatie en inspiratie aan op hun blog. Zo leer je aan de hand van hun recensies welke hotels het bezoeken absoluut waard zijn.

28. Trot Op: de minst informatieve reisblog van de lage landen

reisblog lage landen trot op
Reisblog Trot op
Wanneer je de website van Trot Op bezoekt, open je eigenlijk een nieuwe wereld. Oprichter Jonathan Ramael laat je onder meer kennismaken met minder voor de hand liggende bestemmingen en dat allemaal op een amusante en verfrissende wijze! Geen clichéverhalen of overbodige informatie, wel tonnen inspiratie en straight to the point facts!

29. Wannderful: lange vakanties, onweerstaanbare citytrips en boeiende expo’s

Reisblog Wannderful: lange vakanties, onweerstaanbare citytrips en boeiende expo’s
Reisblog Wannderful
Wannderful neemt je mee op een unieke ontdekkingstocht van prachtige bestemmingen, intrigerende expo’s en andere niet te missen hotspots. Struin doorheen de website en laat je zintuigen prikkelen. Inspiratie verzekerd!

30. Roadtrippers of the sun: voor iedereen wat wils

reisblog Roadtrippers of the Sun
Reisblog Roadtrippers of the Sun
Een geboren avonturier of toch eerder een ontspannende vakantie met veel comfort? Dan is Roadtrippers Of The Sun echt op jouw lijf geschreven. Op hun blog publiceren oprichters Sigrid en Bryan met onbegrensde reisliefde tal van artikels en tips voor allerhande reizen in de meest uiteenlopende genres. Bovendien zijn er op de website gratis reisgidsen te downloaden!

31. Sneeuwzeker: sublieme sneeuwpret

reisblog sneeuwzeker
Reisblog Sneeuwzeker

Voor de meest witte reisreportages moet je bij Sneeuwzeker zijn. Deze website staat bovendien ook nog eens bol van nieuwtjes uit de Alpen en voorziet je bovendien van handige tips en tricks wanneer je een skivakantie wil plannen. Liefhebbers van wintersport weten waarheen!

32. Social Around The World: inspiratie van een übersociale reisfanaat!

Reisblog-Social-Around-The-World
Reisblog Social Around The World
Omdat mensen, reizen en social media tot zijn 3 grote passies behoren, liet oprichter Bjorn Troch ze samenvloeien op z’n Engelstalige blog Social Around The World. Reisgidsen en Google worden genegeerd: elke reis die hij maakt wordt namelijk bepaald door de mensen die hij er ter plaatse ontmoet én via zijn volgers op social media. Het resultaat? Authentieke en fascinerende reisreportages!

33. Wonderful Wanderings: een helpende hand bij het plannen van je vakantie

Reisblog Wonderful Wanderings: een helpende hand bij het plannen van je vakantie
Reisblog Wonderful Wanderings

Ben jij steevast een kip die zonder kop rondrent wanneer je een reis wil voorbereiden en weet je nooit waar te beginnen? Geen nood, Wonderful Wanderings schenkt je een dankbaar kompas in de vaak onoverzichtelijke jungle van hotels, vluchten en excursies.
Met handige to-dolijstjes en vrachtwagens vol praktische informatie is een vlekkeloze vakantie geen utopie meer!

34. Better Travel Together: reis met je liefste met een hart voor je bankrekening

reisblog-better-travel-together
Reisblog Better Travel Together

Oprichters Katrien en Yentl bezochten tot dusver net geen 50 landen en gingen daarbij financieel nog nooit in het rood. Ja, het is wel degelijk mogelijk om een kwaliteitsvolle, romantische én betaalbare reis te ondernemen met je liefste. Geef je ogen de kost op hun Engelstalige blog Better Travel Together en laat je inspireren!

35. Latcho Drom: Vlaamse in het Amerikaanse New York

Reisblog Latcho Drom
Reisblog Latcho Drom
Oprichtster Davina van Latcho Drom is geboren in Vlaanderen, reisde in het verleden naar landen zoals Canada en Australië en woont sinds een aantal jaar in Amerika. Voer genoeg dus voor een imponerende blog vol met boeiende artikels!

36. WordWideWendy: reisagent A.K.A reisblogger

Reisblog Worldwidewendy
Reisblog Worldwidewendy

Als zelfverklaarde levensgenieter met een immense passie voor reizen, ben je bij reisagent Wendy in goede handen. Met goudeerlijke recensies, praktische informatie en zinsstrelende foto’s is haar blog Worldwidewendy een niet te missen must wanneer je op zoek bent naar leuke ideetjes en handige tips voor je vakantie!

37. Dingenzoekers: de ideale vakantiebestemming voor groot en klein

Reisblog Dingenzoekers
Reisblog Dingenzoekers

Je wenst een vakantie die op maat is gesneden voor zowel jezelf als je kinderen? Surf dan als de bliksem naar de blog van Dingenzoekers! De oprichters van deze reiswebsite nemen je mee op een dynamische ontdekkingsreis in binnen- en buitenland en tonen je de weg naar de meest kindvriendelijke hotels, restaurants en excursies.

38. De reis van je leven: op reizen staat geen leeftijd

Reisblog De reis van je leven
Reisblog De reis van je leven

Je reisinteresses hangen niet alleen af van je karakter, maar ook van je leeftijd. Diegenen met al enkele decennia op de teller des levens, kunnen steeds terecht bij De reis van je leven. Verwacht hier geen artikels over avontuurlijke rugzakvakanties, maar wel veel humoristische tips voor een vakantie waar je in alle rust even een stapje terug kan nemen.

39. Reisbeesten: citytrips, roadtrips en avontuurlijke vakanties in meer dan 40 landen

Antwerpse reisblog reisbeesten
Reisblog Reisbeesten

Reisbeesten is de travelblog van Katrien en Sam, een Antwerps koppel dat intens door de reismicrobe gebeten is. Met meer dan 40 landen in 4 verschillende continenten kan dit duo op heel wat ervaring teren. Of je nu houdt van citytrips, roadtrips of avontuurlijke vakanties, bij Reisbeesten komt het allemaal uitgebreid aan bod. Tijdens je ontdekkingstocht op deze blog zal je al snel overladen worden door tal van sappige reisverhalen die niet anders kunnen dan je volop inspireren!

Ken jij nog geweldige reisblogs? Laat het ons weten!