8 tips voor een goedkope citytrip in Barcelona

1787
Barcelona
Barcelona, Spanje

Tegenwoordig heb je al voor een prikje een vliegticket naar Barcelona op zak. Een retourtje voor amper €20 is al lang geen uitzondering meer. Het zou uiteraard doodzonde zijn om je goedkope vlucht te compenseren door ter plekke handenvol geld uit te geven aan een duur hotel en dagactiviteiten waar een stevig prijskaartje aan vasthangt. Hieronder vind je 8 tips terug voor een goedkope citytrip in Barcelona! Onderstaand advies verzekert je namelijk van een hemelse tijd onder de Spaanse zon, zonder daar een financiële kater aan over te houden!

1. Gebruik de metro

Barcelona beschikt over een uitgebreid en goed onderhouden metronetwerk. Bovendien is het openbaar vervoer er goedkoper dan in België en Nederland. Het is dus dé uitgelezen manier om je te verplaatsen in deze Catalaanse metropool! Weet dat de metro sinds 2016 ook tot aan de luchthaven van El Prat rijdt.

Afhankelijk van hoeveel keer je het openbaar vervoer zou gebruiken, is ofwel een  10-beurtenkaart of de Hola BCN! Transportkaart aan te raden. De 10-beurtenkaart kost € 11,35 en kan je delen met meerdere personen. De 10-beurtenkaart is geldig voor 10 ritten. Voor de rit van en naar de luchthaven dien je wel een apart ticket te kopen, wat neerkomt op zo’n € 5,15 voor een enkeltje.

De Hola BCN! Transportkaart is speciaal ontworpen voor toeristen. De kaart is verkrijgbaar voor een periode van 2, 3, 4 of 5 dagen (48, 72, 96 of 120 uur) en kan slechts door één persoon gebruikt worden. Dit tijdelijke abonnement laat je toe om onbeperkt de metro te nemen. Daarnaast is deze kaart ook geldig om van en naar de luchthaven te reizen. Hiervoor moet je dus geen apart ticket kopen. Bovendien krijg je 10 % extra korting wanneer je de Hola BCN! Transportkaart online aanschaft! Indien je ook met de metro van en naar de luchthaven reist, zijn deze kaarten het meest voordelig.

2. Ontbijt niet in het hotel

Omdat niet elk hotel een even kwaliteitsvol en uitgebreid ontbijt aanbiedt, is het een goed idee om elders je eerste maaltijd van de dag te nuttigen. Ook op financieel gebied is dit vaak stukken voordeliger! Barcelona is bezaaid met ontelbare bars en cafeetjes waar je voor geen geld jezelf kan verwennen met heerlijke koffie, smaakvolle koffiekoeken en verfrissende fruitsalades. Extra voordeel: je zit op dergelijke eetplekjes vaak tussen rasechte locals waardoor je de authentieke plaatselijke cultuur opsnuift! Een hele andere belevenis  dus dan omringd te zijn door (vaak uitsluitend) medetoeristen in de ontbijtfoyer van een hotel.

3. Boek bezienswaardigheden online

Voor zo goed als alle bezienswaardigheden in Barcelona kan je vandaag de dag reeds online je toegangskaartje bemachtigen. Meestal komt dit ook goedkoper uit dan wanneer je ter plekke je entreeticket koopt. Dat komt omdat er online vaak korting wordt gegeven. Bijkomend voordeel is dat je ook heel wat  kostbare tijd uitspaart. Hoe vaak gebeurt het niet dat er een hele lange rij staat aan te schuiven bij de kassa van een bezienswaardigheid en de moed je al op voorhand in de schoenen zinkt om aan te sluiten?  Wanneer je jouw toegangskaartje al op zak hebt, kan je doorgaans meteen naar binnen!

4. Boek op voorhand een verblijf met annulatie

Prijs van vliegtickets per dag van Brussel Charleroi naar Wroclaw

De prijs voor een overnachting in Barcelona is de laatste jaren meerdere keren flink gestegen door de alsmaar groeiende populariteit van deze Catalaanse stad als reisbestemming. Om absoluut zeker te zijn van een goed verblijf,  kan je best een ruime tijd op voorhand een verblijf met annulatieverzekering boeken.

Veel ho(s)tels bieden namelijk last-minute heel wat onweerstaanbare promoties aan zodat ze zeker niet met lege kamers blijven zitten. Indien je een paar dagen voor je vertrek op zo’n verleidelijke promo stoot, kan je zonder financiële kleerscheuren je eerdere boeking opzeggen en volop profiteren van je zonet gespotte deal! Bekijk ook onze tips hoe je hotelkamer tegen de laagste prijs kan boeken.

5. Bezoek ook minder bekende plekken

Sarrià-Sant Gervasi, Barcelona

Naast haar wereldberoemde bezienswaardigheden bezit Barcelona ook heel wat minder bekende maar even wondermooie plekjes. Je hoeft dus niet altijd naar publiekstrekkers zoals de Sagrada Família en Parc Güell te trekken om geïmponeerd te worden.

Zo kan je bijvoorbeeld het Plaça Reil bezoeken. Op dit plein bevinden zich namelijk de Fanals de La Plaça Reial. Het gaat om een verzameling intrigerende lantaarnpalen die werden ontworpen door Gaudí. Laat je intrigeren door deze meesterwerkjes terwijl je geniet van een heerlijke sangria op  één van de vele charmante terrasjes op deze plek. Ook de haven van Barcelona is een echte aanrader. Een prachtige omgeving, met onder meer tal van schitterende pak- en herenhuizen, die tot de verbeelding spreekt én het ideale decor is voor de meest memorabele vakantiefoto’s!

7. Maak gebruik van een toeristische pas

Een toeristische stadspas is werkelijk altijd een goed idee wanneer je zoveel mogelijk profijt wil halen tijdens het verkennen van een stad. Deze zogenaamde citycards komen in verschillende soorten en maten en overladen je met een hele resem voordelen. Zo kan je door deze kaarten bijna altijd gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer én kan je doorgaans genieten van een verlaagde entreeprijs bij vele bezienswaardigheden. Barcelona biedt een brede waaier van toeristische stadspassen aan. Ideaal, want door deze uitgebreide keuzemogelijkheden vind je sowieso een formule die het best bij je noden aansluit.

8. Leef je volledig uit tijdens gratis festivals

Heel het jaar door worden er in en rond Barcelona tal van gratis festivals georganiseerd. Zo vindt er ieder jaar in september het lokaal befaamde La Mercé Festival plaats. Dit evenement staat bekend als het grootste straatfeest van de stad met als hoogtepunt een heuse vuuroptocht en een betoverende lichtshow. Je komt er steevast oren en ogen tekort! Ook op heel wat andere momenten in het jaar worden er waanzinnige festiviteiten gehouden in Barcelona en dat eveneens met volledig gratis entree!

Nog op zoek naar een vlucht? Ontdek onze tips om goedkope vliegtickets te boeken of een goedkope luchthavenparking nabij Zaventem of Brussel Charleroi te vinden.