Uitgetest: weekendje weg in Amsterdam & Hilversum

361
Amsterdam

Na een meer dan geslaagde tussenstop in Den Haag, reisden mijn kompaan en ik verder naar Amsterdam. Dit deden we opnieuw met de Flixbus waarvoor we amper € 3,99 neertelden.

De bus bracht ons tot aan het station van Amsterdam Sloterdijk. Daar namen we vervolgens de trein naar Hilversum. Hiervoor kochten we voor € 36,50 per persoon een Amsterdam Region Travel Ticket. Dit abonnement laat toe om gedurende 3 dagen onbeperkt gebruik te maken van alle openbare vervoer in een ruime regio rond het stadscentrum van Amsterdam.

Schitterende bed & breakfast voor een klein prijsje

Omdat we de torenhoge prijzen van de hotels en hostels in het Amsterdamse stadscentrum wilden vermijden, kozen we voor Darley’s, een Bed & Breakfast in Hilversum. Deze logeerplek ligt op een kleine 25 minuten reizen van Amsterdam Centraal en op een boogscheut van Hilversum station. We hadden reeds een lijstje op zak met alle bezienswaardigheden en activiteiten in deze stad; dat kregen we namelijk toegestuurd van gastvrouw Marielise zodra onze boeking geregeld was. Een erg leuke surpluss aan deze Bed & Breakfast is dat je zelf kan kiezen welk soort bedlinnen je wil en welke schilderijen je graag aan de muur wil zien!

Darleys hilversum slaapkamer
Darley’s bed & breakfast Hilversum – slaapkamer

Eenmaal gearriveerd werden we hartelijk ontvangen door de goedlachse gastvrouw. We vielen net niet om van verbazing toen we van haar ons appartement toegewezen kregen. Het waren uiterst nette, moderne én gezellige ruimtes. De keuken was voorzien van allerlei eten en drinken. Nespresso-koffie, paaseitjes, aardbeien, biertjes, frisdranken, een goed gevulde ijskast: we hoefden hier geen meerprijs voor te betalen! In de badkamer vonden we een heel assortiment aan producten van het luxemerk Rituals terug. In de slaapkamer waren er dan weer oordopjes voorzien. Op de koop toe stonden er ook 2 fietsen ter onze beschikking én konden we bovendien gratis gebruik maken van een parking. Dit alles voor de buitengewoon zachte prijs van € 42,5 per persoon per nacht!

Darleys Hilversum uitgebreid ontbijt
Darley’s bed & breakfast Hilversum – uitgebreid ontbijt

Budgetvriendelijk Amsterdam verkennen

Eenmaal geïnstalleerd, besloten we om het stadscentrum van Amsterdam te bezoeken. Door de korte treinreis stonden we in een mum van tijd in het hartje van de Nederlandse hoofdstad.

Ondanks de stad nu niet meteen bekend staat om haar budgetvriendelijke prijzen, hoef je je portemonnee niet uit te buiten. Sluit je bijvoorbeeld aan bij een free walking tour. Deze gratis stadswandelingen met gids vind je dezer dagen terug in veel grootsteden. Het is een prima manier om veel van een stad te zien op een korte tijd.

Cultuurfanaten kunnen dan weer hun gading vinden in Eye filmmuseum of in de schatkamer van het Stadsarchief van Amsterdam. Bij beide instituten kun je een deel van de collectie gratis bewonderen! Een alternatief voor de vaak dure boottochten, zijn de veerboten. Dit wordt officieel niet gezien als toeristische attractie maar als een vorm van (gratis) openbaar vervoer over het water. De veerboten vertrekken om de zes minuten vanaf de achterkant van het Centraal Station. Geniet van het prachtige panorama over het IJ, de voorbijgaande schepen en de Amsterdamse skyline!

Veerpont over het IJ in Amsterdam
Veerpont over het IJ in Amsterdam

Vergeet ook niet Hilversum van naderbij te verkennen. Deze gezellige stad is door haar vele geweldige restaurantjes en sfeervolle winkeltjes zeker het bezoeken waard.

Heb je ook zin gekregen om Amsterdam te verkennen? Bekijk mijn 15 tips voor een goedkoop weekendje weg naar de Nederlandse hoofdstad.